Ananásový punč

INGREDIENCIE

  • 4 vrecúška čaju Pickwick Ananás s citrónom
  • 2 klinčeky
  • 1 zvitok škorice
  • 1 hviezdička badiánu
  • kôra a šťava z 2 citrónov
  • ½ ananásu nakrájaného na kocky
  • 1-2 lyžice trstinového cukru
  • 1 liter vody
  • kondenzované mlieko podľa chuti

Postup

  1. 01

    Ostrúhajte kôru z 1 citróna, ale len žltú vrstvu – biela dužina je horká.

  2. 02

    Dajte ju spoločne s korením do hrnca a zľahka zohrejte, aby sa korenie rozvoňalo.

  3. 03

    Pridajte na kocky nakrájaný ananás a zalejte 1 litrom vody.

  4. 04

    Po 10 minútach varenia zľahka ananás postláčajte vidličkou, aby pustil šťavu. Pridajte 4 vrecúška čaju Pickwick Ananás s citrónom a nechajte približne 5 minút vylúhovať.

  5. 05

    Podľa chuti pridajte citrónovú šťavu a trstinový cukor. Viac exotickejšie bude ananásový punč chutiť vtedy, keď doňho pridáte kokosové mlieko alebo rum.